10 apps die je smartphone omtoveren in een medisch diagnose-instrument

By on 8 augustus 2013
Welch Allyn iExaminer

DigitaleZorgGids.nl heeft een tiental apps op een rijtje gezet waarmee je smartphone getransformeerd wordt in een medische testkit. Onder de apps bevinden zich een echoscopie, bloeddrukmeting en lichaamsvetanalyse. Voor de meeste apps is een extern device nodig dat communiceert met de smartphone.

Volgens DigitaleZorgGids worden er in de V.S. jaarlijks al 20 apps beoordeeld door de Food & Drug Administration (FDA). In april werden er tijdens TEDMED (een conferentie over ontwikkelingen in de zorgsector) een tiental van die apps gedemonstreerd, die van een gewone smartphone  een medisch apparaat maken.

Apps die reeds goedgekeurd zijn door de FDA  zijn onder andere Withings BP Monitor voor het meten van bloeddruk en hartslag, Welch Allyn iExaminer voor oogonderzoek en de iHealth Body Analysis Scale, waarmee lichaamsgewicht en BMI in de gaten gehouden kunnen worden.

In de toekomst zal het gebruik van klinische smartphone apps en doe-het-zelf medische testen flink toenemen, is de verwachting. Artsen kunnen zo de conditie van veel meer patiënten tegelijk in de gaten houden. Ontwikkelingen op het gebied van wearable technology en mHealth maken steeds kleinere en slimmere sensoren mogelijk, waardoor het vakgebied de komende jaren een stroomversnelling zal doormaken.

10 medische apps (bron: jfponline.com)

10 medische apps (bron: jfponline.com)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

  1. Johnny Verhaeghe

    24 oktober 2013 at 09:59

    Interessante app

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *