App developers zeer geïnteresseerd in wearable technology

By on 30 november 2013
App developers

De opkomst van smartwatches, activity trackers en slimme brillen wekt ook de interesse van app ontwikkelaars, zo blijkt uit een studie van Strategy Analytics. Volgens het bureau is het aantal developers dat in 2014 apps wil ontwikkelen voor wearable devices negen keer zo hoog als in 2013.

Het onderzoek werd uitgevoerd in de maand september. In totaal werden er 1.710 ontwikkelaars ondervraagd. Uit het onderzoek bleek dat 27,4% van de ontwikkelaars in 2014 verwacht apps te gaan ontwikkelen voor wearable devices. Dat percentage lag afgelopen jaar veel lager, namelijk op 3,5%. Dat betekent dat wearables in 2014 na smartphones, tablets en PCs de meest populaire hardwarecategorie zijn om applicaties voor te schrijven.

Volgens onderzoeksdirecteur David MacQueen zullen de meest uiteenlopende applicaties verschijnen, waardoor wearable technology de hype cycle ontstijgt. Net zoals de ontwikkeling van de markt voor smartphone apps enkele jaren terug lijkt het erop dat de markt voor wearable tech applicaties nu ook volwassen aan het worden is.

Matt Wilkins, die zich binnen het onderzoeksbureau specifiek bezig houdt met tablets en wearables, denkt dat Samsung, Texas Instruments en Google de rol van pioniers gaan vervullen, en dat grote techbedrijven als Apple en Microsoft later volgen. Andere bedrijven om in de gaten te houden zijn volgens hem LG, Motorola, Sony, Plantronics, Jabra, Qualcomm en Broadcom.

In 2017 verwacht Strategy Analytics dat er in totaal 125 miljoen wearables in gebruik zullen zijn, aangevoerd door smartwatches, smart glasses en fitnesswearables. Dat komt overeen met een groei van 4.000% ten opzichte van 2012.

Overigens is Strategy Analytics niet het enige onderzoeksbureau dat een flinke stijging in de markt voor wearables voorziet: eerder dit jaar voorspelde Gartner een marktomvang van $1,9 biljoen in 2020, en ook Forrester voorziet een flinke stijging in de vraag naar wearables.

(bron: Misco.co.uk – foto: (cc) MTAPhotos, 2013)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *