Field Trip: ideale reisgids voor Google Glass

By on 2 oktober 2013
Field Trip voor Glass

Van alle Google-diensten en -apps is Field Trip momenteel misschien wel het minst bekend. Jammer, want het idee om locatiegebaseerde informatie weer te geven op je smartphone is best interessant voor toeristen of mensen die meer willen weten van hun eigen stad. Alleen is het in de praktijk nogal irritant om steeds op je schermpje te moeten kijken terwijl je rondloopt. Daarom is Field Trip er nu ook voor Google Glass.

Apps zoals Field Trip lijken bijna uitgevonden te zijn voor slimme brillen als Google Glass: als toerist wil je immers meer te weten komen over de bezienswaardigheden of goede restaurants om je heen, zonder dat je de hele tijd in een reisgids wilt bladeren of op een telefoon wilt turen. Je zou het liefst hebben dat informatie op een subtiele manier in je ooghoek verschijnt, zodat je ter plekke kunt beslissen om door te lopen of even stil te staan en de informatie tot je te nemen. Dat is precies wat Field Trip voor Glass doet.

In Field Trip is toeristische en culturele informatie bijeen gebracht en voorzien van coördinaten. De app brengt je tijdens het lopen of rijden automatisch op de hoogte van points of interest (POI’s) in je omgeving en toont direct de meest basale informatie bij een historische bezienswaardigheid, museum of bijzonder stuk architectuur. De app was al beschikbaar voor Android en iOS, en er is sinds een paar weken ook een versie voor Glass.

Google werkt inmiddels hard aan het uitbreiden van het aantal POI’s in de app, en aan de verrijking van de GPS-locaties met foto’s, telefoonnummers en beschrijvingen. Daartoe werkt het bedrijf samen met verschillende contentleveranciers, waaronder uitgevers en beheerders van digitaal cultureel erfgoed.

In onderstaande video krijg je alvast een indruk van hoe Field Trip in de praktijk werkt op de Googlebril.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *