Glass laat je nu foto’s nemen met een knipoog

By on 23 december 2013
Google Glass Wink

Het maken van een foto met Google Glass was al niet bijzonder ingewikkeld, maar toch wil Google het dragers nòg makkelijker maken om een kiekje te nemen met hun bril. In de laatste update is een experimentele feature toegevoegd die gebruikers van de Googlebril in staat stelt om een foto te nemen met een knipoog.

In update XE12 van de firmware die de slimme bril aandrijft is een functie genaamd Wink toegevoegd. Deze experimentele functie laat gebruikers van de Googlebril een foto nemen door even te knipogen. Daardoor kunnen nog sneller dan voorheen foto’s genomen worden; aanvankelijk was hier immers nog een fysieke handeling of een stemcommando vereist. De functie werkt alleen met versie twee van Google Glass, die enige weken geleden verscheen.

De Wink-and-Shoot functie leidt in bepaalde kringen al tot stevige kritiek. Mensen die zich zorgen maken over privacykwesties betogen dat het zo wel heel erg gemakkelijk wordt om bepaalde mensen of situaties vast te leggen, zeker omdat de functie ook werkt als het display uit staat. Eerder beloofde het technologiebedrijf dat het altijd duidelijk zou zijn voor anderen als iemand een foto neemt met Glass.

Google lijkt zich vooralsnog geen zorgen te maken over deze kritiek. Het bedrijf denkt zelfs aan nog veel meer knipooggestuurde functies. “Stel je voor dat je de taxi kunt betalen door even naar de meter te knipogen. Of dat je met een knipoog de schoenen bestelt die voor je in een etalage liggen. Je zou zelfs kookinstructies kunnen krijgen door even naar een recept in een kookboek te knipogen”, aldus Google.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *