Ja, je kunt Half-Life spelen op een smartwatch (als je dat zou willen)

By on 27 juli 2015
Half Life op smartwatch Screenshot: Dave Bennet

Een smartwatch mag dan klein genoeg zijn om ‘horloge’ genoemd te worden, in feite heb je bij bepaalde modellen een volwaardige computer om je pols hangen. YouTuber Dave Bennet is er zelfs in geslaagd om de bekende game Half-Life te laten draaien op zijn Android Wear-smartwatch.

Volgens Bennet is het nogal een uitdaging om de game te spelen op het kleine scherm van het horloge, maar het gaat erom dat het kan: zo is er een hele community van mensen die er plezier in scheppen om games als Doom te laten draaien op printers, faxen en zelfs rekenmachines. Het is nu dus ook mogelijk om klassieke 3D-games op een smartwatch te laten draaien.

Beschik je zelf over een Android Wear-smartwatch, dan heb je alleen het programma SDLash3D en wat aanvullende bestanden nodig om de game te laten draaien. Op de website van Bennet vind je een volledige uitleg. Echt goed reageren doet de game niet en de bediening is op z’n zachtst gezegd bijzonder lastig op het priegelige touchscreen, verwacht dus geen optimaal speelplezier.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *