Mercedes onderzoekt door-to-door navigatie met Google Glass

By on 16 augustus 2013
Mercedes door to door-navigatie met Google Glass

Autofabrikant Mercedes is geïnteresseerd in automotive-toepassingen van de Google-bril. Het bedrijf werkt aan een app die door-to-door navigatie mogelijk moet maken. Google Glass verzorgt dan het laatste stukje navigatie van parkeerplaats naar de daadwerkelijke eindbestemming.

Volgens Wired werkt Mercedes al een half jaar samen met Google om innovatieve toepassingen voor Glass in de automobielbranche te ontwikkelen. Het bedrijf beschikt over twee exemplaren van de Google-bril die ingezet worden om nieuwe concepten uit te proberen.

Lastig is wel dat Glass nog geen iPhone ondersteunt, terwijl de auto’s van Mercedes weer niet overweg kunnen met Android. Om dat probleem te omzeilen werkt Mercedes met een cloudsysteem die de navigatiebestemming van auto overbrengt naar Glass, zodra de bestuurder de auto verlaat.

Eerder werd er voor de elektrische sportauto Tesla-S al Glassware ontwikkeld, die de eigenaar in staat stelt om bijvoorbeeld de huidige acculading te checken en de deur te ontgrendelen middels zijn slimme bril.

Er zijn ook zorgen over het gebruik van Google Glass in de auto: zo is het in Groot-Brittannië al verboden om de weg op te gaan met Glass op. Het gebruik van navigatietoepassingen lijkt in dat land alleen voorbehouden aan wandelende automobilisten: ‘Glassje op, laat je rijden’.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *