NBC gaat locatie-gebaseerde nieuwsalerts versturen

By on 13 juni 2014
NBC Breaking News

‘Als nieuws echt belangrijk is, dan vindt het me wel’, is een gezegde dat wel erg van toepassing is op een nieuwe dienst van de Amerikaanse televisiezender NBC. De Breaking News app van het mediabedrijf gaat namelijk locatie-afhankelijke alerts versturen.

Update-services voor breaking news zijn allang geen uitzondering meer. De meeste nieuws apps bieden de mogelijkheid om alerts te tonen op het moment dat er zich bijzondere voorvallen voordoen en ook in de browser krijg je tegenwoordig pop-ups te zien als er belangrijk nieuws te melden is.

NBC gaat een stapje verder. Journalisten krijgen de mogelijkheid om per bericht een locatie in te stellen en een geografisch bereik aan te geven. Iedereen die zich in dat bereik bevindt op het moment dat het nieuwsfeit openbaar wordt gemaakt krijgt een alert. Het is ook mogelijk om meerdere gebieden te koppelen aan een alert.

De dienst biedt met name perspectieven voor smartwatches en andere wearables: die kunnen dan onderweg het belangrijkste lokale nieuws tonen, de details kun je later op andere devices zoals je smartphone of tablet lezen. Natuurlijk werkt de dienst ook op een gewone smartphone, maar als die in je binnenzak zit is de kans groot dat je belangrijke alerts misloopt.

Het bieden van locatie- of contextgebaseerde informatie is een belangrijke groeimarkt, zeker nu wearable technology mainstream begint te worden. Meerdere elektronicafabrikanten brengen dit jaar slimme horloges op de markt, die vooral geschikt zijn voor het weergeven van korte en contextuele updates.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *