Nederlands bedrijf ontwikkelt magazijntoepassing voor Google Glass

By on 10 mei 2014
20140510-151724.jpg

Een gevolg van het steeds populairder worden van webwinkelen is dat fulfilmentcentra steeds groter worden. Snel en foutloos orderpicken is daarbij van groot belang, want de consument wil het bestelde zo snel mogelijk in huis hebben. Het Nederlandse bedrijf Active Ants heeft een toepassing voor Google Glass ontwikkeld die hierbij helpt.

“Tot op heden liepen onze orderpickers met lijsten rond waarop producten, hun locaties in het magazijn en hoeveelheden stonden vermeld. Deze informatie wordt nu getoond op het display van Google Glass”, aldus Jeroen Dekker, managing partner van Active Ants.

Volgens Dekker brengt de Googlebril vier voordelen met zich mee. Ten eerste hebben medewerkers hun handen vrij tijdens het orderpicken. Ten tweede maakt Glass het gebruik van papier overbodig, een volgende stap naar een paperless office. Dat is meteen ook voordeel nummer drie: het niet hoeven printen en aftekenen van paklijsten scheelt veel tijd. En tenslotte, doordat de orders een voor een getoond worden, is de kans kleiner dat een order vergeten wordt, zoals bij de traditionele orderpicklijsten nog wel eens gebeurt.

Dat de Googlebril op de logistieke werkvloer inderdaad veel voordelen biedt, blijkt uit de resultaten van een eerste experiment dat een week duurde. Hierbij deed het gebruik van Google Glass het foutpercentage met 12% afnemen, terwijl medewerkers de orders gemiddeld 15% sneller afhandelden.

Volgens Jean Lahaye, bij Active Ants verantwoordelijk voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, is dit nog maar het begin. “We hebben nu een eerste werkende versie ontwikkeld die al heel goed draait, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo maken we nog geen gebruik van produktafbeeldingen voor een nog betere produktherkenning en foutreductie. Dit zal er in versie 2.0. er zeker in zitten.”

Active Ants is volgens eigen zeggen het eerste bedrijf ter wereld dat Google Glass op deze manier inzet. Dat zal waarschijnlijk niet lang duren: onder andere Amazon staat bekend om hun logistieke innovaties, en zij zullen dit experiment ongetwijfeld met veel interesse volgen. Onze verwachting is dat het gebruik van wearables op de werkvloer over een paar jaar eerder regel dan uitzondering zal zijn.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *