Nederlandse app voor Google Glass laat je betalen door ja te knikken

By on 21 mei 2014
EAZE

Betalen door de rekening te bekijken en ja te knikken: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, moeten de oprichters van de Nederlandse startup EAZE gedacht hebben. Hun betaalapplicatie die dit mogelijk maakt komt deze week beschikbaar in de Google Glass app store.

Het is de ultieme handsfree portemonnee: EAZE is een bitcoin wallet die via een app gekoppeld is aan Glass. Betalen gaat eenvoudig door de betaalservice te activeren: “OK Glass, make a payment”. Vervolgens richt je Glass op een QR-code die getoond wordt op een kassabon of op het scherm van een point of sale. Als het bedrag dat in het display klopt kun je door twee keer ja te knikken de betaling bevestigen.

De app ondersteunt momenteel alleen betalingen met bitcoins, via de providers Blockchain.info en Coinbase. Het voordeel van bitcoins is dat developers kunnen experimenteren met allerlei innovatieve transactievormen. Later volgen ongetwijfeld de meer gangbare betaalmethoden.

Dat laatste zou in een stroomversnelling kunnen raken als Google haar Wallet-app geschikt maakt voor Glass. Volgens geruchten werkt Google al aan een eerste implementatie die je bedragen laat overboeken door “send money” te zeggen, daarna het bedrag in te voeren en tot slot een contactpersoon te selecteren naar wie het geld overgemaakt moet worden. Een dergelijk systeem zou ook geschikt gemaakt kunnen worden voor het voldoen van een rekening.

Er moeten natuurlijk wel nog wat veiligheidsproblemen overkomen worden om te voorkomen dat iemand anders niet-geautoriseerde betalingen doet. Zo zou een ‘screenlock’ verplicht gesteld kunnen worden door betaalapps, of wellicht kan op termijn een irisscan uitkomst bieden voor mensen die middels hun slimme bril willen betalen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *