Nieuwe app voegt gezichtsherkenning toe aan Google Glass

By on 28 mei 2013
Gezichtsherkenning Lambda Labs

Een Amerikaans softwarebedrijf heeft software ontwikkeld voor Google Glass die gezichtsherkenning toevoegt aan de bestaande functionaliteiten van de bril. In theorie is het daardoor bijvoorbeeld mogelijk om tijdens een gesprek iemands Facebookprofiel op te roepen.

Tot op heden ziet Google zelf af van het inbouwen van gezichtsherkenning in Google Glass, mede gezien de privacytechnische vraagstukken die de technologie oproept. Maar de voorwaarden van Google verbieden externe ontwikkelaars niet om dergelijke functionaliteit toe te voegen aan Google Glass.

Met de huidige app van het in San Francisco gebaseerde Lambda Labs moet een Glass-gebruiker eerst een foto maken van de persoon die voor hem staat vooraleer de gezichtsherkenning actief wordt. Maar in de toekomst kan deze herkenning ook realtime plaatsvinden.

Dat biedt interessante mogelijkheden: zo hoef je nooit meer iemands naam te vergeten en kun je direct het Facebook- of LinkedInprofiel van de persoon die voor je staat oproepen. Portiers zouden de technologie kunnen gebruiken om alleen vertrouwde gezichten door te laten.

Maar de automatische gezichtsherkenning kan ook tot een ongewenste inbreuk op de privacy leiden. Met name in de V.S. is er al veel discussie over de privacyaspecten rond Google Glass.

(Bron: The Telegraph)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *