Nike+ Move fitnessapp nu beschikbaar voor iPhone 5s-gebruikers

By on 5 november 2013
Nike+ Move

Voor wie meer inzicht wil krijgen in zijn bewegingspatronen gedurende de dag is er goed nieuws: de Nike+ Move app laat zien hoe vaak en hoeveel je loopt of rent. Daarvoor gebruikt de app de M7 motion processor die ingebouwd is in de iPhone 5s.

De applicatie werd al aangekondigd tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone. De 5s beschikt over een speciale coprocessor die continu data van de bewegingssensor verwerkt, zonder dat de hoofdprocessor hiervoor in actie hoeft te komen. De energiezuinige M7 stelt fitnessapps daardoor in staat om feedback te geven op de dagelijkse activiteiten van de iPhone-bezitter, zonder dat de accu hierdoor extra belast wordt.

Tot op heden waren voor het continu meten van beweging externe wearables nodig, zoals de Jawbone Up, de Fitbit Flex of de Nike Fuelband. Nike maakt deze laatstgenoemde eigen gadget min of meer overbodig door dezelfde functionaliteit nu in appvorm aan te bieden. Move+ is overigens niet de eerste app die gebruik maakt van de M7 processor; apps als Moves en AirPedometer waren al geschikt gemaakt voor de bewegings-chip.

De Nike+ Move app maakt inzichtelijk hoe veel en hoe vaak je overdag beweegt. Getoond wordt onder andere rond welke tijdstippen je het meest actief bent en om wat voor soort activiteiten het gaat. Hoe meer je beweegt, hoe meer ‘NikeFuel’ je spaart. Je kunt dit vervolgens afzetten tegen eerdere dagen of tegen de prestaties van je vrienden.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de telefoon zoveel mogelijk op zak hebt gedurende de dag. Als deze voornamelijk op je bureau ligt terwijl je rondloopt op je werk dan kun je beter alsnog een losse activityvtracker aanschaffen.

Downloaden: Nike+ Move voor de iPhone 5s (gratis)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *