Nooit meer je trein missen met Next Train voor Pebble

By on 18 januari 2014
Next Train voor Pebble

Eén van de handigste smartphone apps is misschien wel Trein, de applicatie die je laat zien welke treinen er op het punt van vertrekken staan. Maar als je toch al haast hebt dan wil je niet ook nog eens al hollend je telefoon uit binnenzak of tas moeten halen. Voor bezitters van een Pebble smartwatch biedt Next Train uitkomst.

Zoals de meeste smartwatch apps biedt Next Train – een app van Nederlandse bodem – alleen de meest basale functionaliteit. Op je Pebble zie je direct de tijd aftellen tot de eerste trein vanaf het dichtstbijzijnde station naar huis. Al thuis? Dan zie je het eerste vertrek naar je tweede veelgebruikte station – bijvoorbeeld je werk. Met een druk op de knop roep je steeds de volgende vertrektijd op. Per vertrek worden aankomsttijd, perron, aantal overstappen en mogelijke vertraging getoond.

De app bevat vertrekgegevens van alle stations in Nederland. Je kunt op elk moment kiezen uit de vijf op dat moment dichtstbijzijnde stations, je overige persoonlijk ingestelde favorieten of een ander station in Nederland.

Next Train is momenteel nog in public bèta. De makers verwachten dat de applicatie eind januari gratis te downloaden is via de nieuwe Pebble App Store.

Next Train banner

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *