NU.nl lanceert nieuws-app voor smartwatches

By on 17 januari 2014
NU.nl smartwatch-app

Nieuwssite NU.nl heeft vandaag als eerste Nederlandse nieuwsmerk een smartwatch-app gelanceerd. De applicatie toont het laatste nieuws en artikelen uit twee katernen naar keuze. De app werkt momenteel alleen op de Sony SmartWatch 2 en kan gedownload worden via de Google Play Store.

Eén van de belangrijkste functies van smartwatches is het weergeven van allerlei notificaties. Breaking news kan daar natuurlijk niet aan ontbreken. NU.nl heeft de primeur om als eerste Nederlandse nieuwsuitgave een app te lanceren die het laatste nieuws weergeeft op een slim horloge.

De app is vooral bedoeld om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dit wordt weergegeven onder ‘Net binnen’. Hiernaast kunnen er twee katernen naar keuze toegevoegd worden, bijvoorbeeld sportnieuws of economisch nieuws. De gebruiker kan verder kiezen uit de katernen Algemeen, Tech en Overig.

De user interface is zo eenvoudig mogelijk gehouden. De gebruiker kan eenvoudig door de artikelen scrollen, of naar de andere katernen swipen. In de instellingen van de app kan de grootte van het lettertype van de artikelen worden ingesteld. In komende updates wil NU.nl een lees-op-smartphone functie introduceren.

Momenteel wordt alleen de Sony SmartWatch 2 ondersteund, maar volgens Jorik Dopmeijer (Sanoma) komt hier snel verandering in: “We gaan deze app voor eerst doorontwikkelen. Andere smartwatches zullen dan hopelijk snel volgen.”

Downloaden: NU.nl voor SmartWatch 2 (gratis)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *