NU.nl werkt aan nieuwsapps voor Google Glass en smartwatches

By on 24 december 2013
NU.nl app voor smartwatch

De online nieuwssite NU.nl komt in 2014 met apps voor Google Glass en smartwatches op de markt. Dat zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman op het NU.nl-blog. De apps maken deel uit van innovatieprogramma NUlab, dat onlangs van start ging. Het doel is om in te spelen op de opkomst van allerlei wearable devices. 

Eén van de grootste veranderingen voor NU.nl is dat het nieuws persoonlijker wordt, schrijft de hoofdredacteur op het blog. “Volgend jaar zullen we de NU.nl-bezoeker nog meer zelf laten bepalen. Zo kunt u binnenkort in onze apps makkelijker instellen welke onderwerpen u wilt volgen en over welke nieuwsgebeurtenissen u dus ook een pushbericht wilt ontvangen.”

Het aanbieden van informatie op maat is vooral belangrijk om gebruikers van een wearable te bedienen. Die zitten immers niet te wachten op een stortvloed aan alerts, maar willen het liefst alleen notificaties ontvangen die op dat moment voor hen relevant zijn. Het personaliseren van nieuws is daarbij de eerste stap.

Binnen het innovatieprogramma NUlab is men ook van plan om apps te ontwikkelen voor specifieke wearables, die een optimale ervaring moeten garanderen. “We gaan met een groep techneuten in een hok zitten om de eerste Nederlandse nieuwsapp te ontwikkelen voor Google Glass. Momenteel doen we dat al voor een smartwatch, die komt in januari uit. Dat doen we niet omdat iedereen nu al met die horloges of brillen over straat loopt, maar dat zien we in de toekomst wel gebeuren,” aldus Hoekman.

 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *