“OK Glass, is deze auto gestolen?”

By on 22 mei 2014
Politie Dubai test Google Glass

De politie in Dubai is begonnen met een experiment om te kijken of Google Glass ingezet kan worden om verkeersovertredingen vast te leggen en gestolen voertuigen terug te vinden. Als de test succesvol verloopt wil het korps meer exemplaren van de slimme bril aanschaffen en de apps verder integreren in de bedrijfsvoering.

De apps die door het ‘smart services’ team van de politie in Dubai zijn ontwikkeld zijn bedoeld om agenten op straat te ondersteunen met hun dagelijkse werk. Eén van de twee apps stelt politieagenten in staat om foto’s te maken van een verkeersovertreding en deze samen met locatie en tijdstip te uploaden naar een database. Dat scheelt later een hoop administratieve rompslomp bij het uitschrijven van een bekeuring.

De tweede app is bedoeld om snel kentekencontroles uit te voeren: de politieagent hoeft alleen naar een kentekenplaat te kijken, waarna een crosscheck wordt uitgevoerd met de online database van gestolen voertuigen. Als het voertuig als vermist geregistreerd staat krijgt de agent direct een alert te zien in zijn display.

Volgens één van de initiatiefnemers van het project wil de politie van Dubai actief de laatste ontwikkelingen volgen en kijken hoe nieuwe technologieën ingepast kunnen worden in het dagelijkse politiewerk. Als de experimenten met Glass succesvol uitpakken zullen de apps verder uitgerold worden binnen het korps.

Het is niet voor het eerst dat een politiekorps experimenteert met wearables en slimme brillen: de NYPD onderzoekt of Google Glass gebruikt kan worden om  videobeelden toe te voegen aan een proces-verbaal, en de Londense politie experimenteert momenteel met lifelogging-camera’s om arrestaties vast te leggen.

(bron: GulfNews)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *