Ontwikkelaar creëert Google Glass-app voor Tesla S

By on 3 juli 2013
GlassTesla unlocked

‘Wearable computing meets the electric car’. Met die leuze prijst ontwikkelaar Sahas Katta zijn GlassTesla-app aan, die bezitters van een Tesla S in staat stelt om actuele gegevens van de auto te bekijken of de deuren te vergrendelen via Glass.

Teslarijders die een Google Glass bezitten: erg groot zal de doelgroep niet zijn, maar dat weerhield een slimme ontwikkelaar uit San Francisco er niet van om een interessant stukje Glassware te ontwikkelen voor de Tesla S elektrische auto.

Via GlassTesla is het onder andere mogelijk om te zien hoe het met de accu’s van de auto gesteld is terwijl deze aan het laden is. Daarbij wordt onder andere weergegeven hoeveel kilometer je kunt rijden op de huidige lading. Ook is het mogelijk om navigatie-instructies te bekijken; handig om je auto terug te vinden op een grote parkeerplaats.

Daarnaast is het via de app mogelijk om eenvoudige instructies te geven via Glass. Zo kun je door “Lock My Car” te zeggen de auto laten afsluiten. Daarnaast is het mogelijk om via stemcommando’s te claxonneren en de lichten te laten flitsen.

De app werd ontwikkeld door Sahas Katta van Pepperdeck. Hij ontleedde daartoe eerst de officiële Android-app van Tesla, om erachter te komen hoe functies van de auto op afstand aangestuurd kunnen worden. In de toekomst wil Katta extra functies in de GlassTesla-app bouwen, zoals de mogelijkheid om de achterklep te openen via een stemcommando of Glass als head up display te gebruiken tijdens het rijden.

Afbeelding: Sahas Katta

Afbeelding: Sahas Katta

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *