Op huizenjacht met Google Glass

By on 21 juni 2013
Trulia

De Amerikaanse huizensite Trulia – zeg maar de Funda van de VS – heeft een app ontwikkeld voor Google Glass, die laat zien welke huizen er te koop staan als je door een straat loopt. Ook geeft de app informatie over verkoopprijs en bouwkundige specificaties.

De Trulia app genereert eerst een lijstje met huizen waar de potentiële huizenkoper interesse in heeft, op basis van voorkeuren en eerder opgeslagen huizen. Via Glass kun je vervolgens foto’s bekijken van huizen die in de buurt te koop staan, of route-instructies naar de verschillende huizen krijgen. Eenmaal aangekomen bij een huis kun je via de Googlebril meer informatie bekijken of direct een makelaar bellen.

Volgens Jeff McConathy van Trulia is het een hele uitdaging om gebruikers niet te overvoeren met informatie. “Maar het scheelt dat veel informatie al locatieafhankelijk is”, volgens de ontwikkelaar. De trend is sowieso naar mobiel, meer dan de helft van het internetverkeer in de weekenden is bij Trulia al afkomstig van smartphones en tablets.

Volgens McConathy voelt het ontwikkelen van Glassware een beetje aan “als het ontwikkelen van de eerste iPhone apps”. Maar het risico is groot: “niemand wil de next big thing missen, maar het is nog zeer de vraag of Google Glass een hit wordt.”

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *