Pebble Appstore opent vandaag haar deuren

By on 3 februari 2014
Pebble Appstore

Goed nieuws voor de gelukkige bezitters van een Pebble smartwatch: vandaag gaat de nieuwe Appstore online, die Pebble tijdens de afgelopen CES aankondigde. Via de store kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe watchfaces en applicaties van verschillende ontwikkelaars installeren.

De werking van Pebbles Appstore doet sterk denken aan de applicatiewinkels van Apple en Google: je ziet alle beschikbare apps overzichtelijk in categorieën staan en kunt reviews lezen van andere gebruikers. Met één druk op de knop wordt de gekozen app vervolgens draadloos geïnstalleerd op het horloge.

Tot op heden moesten gebruikers zelf op zoek gaan naar applicaties en deze handmatig installeren. De komst van de Pebble Appstore is dus een welkome aanvulling op hun smartwatch.  De apps werken zowel op de nieuwe Pebble Steel als op de eerste versie van de smartwatch: Pebble heeft er bewust voor gekozen om geen functionaliteit toe te voegen en de twee versies zijn dus 100% compatible met elkaar.

Opmerkelijk is dat de smartwatch slechts ruimte biedt voor acht apps in totaal. Pebble heeft bewust gekozen voor deze beperking, om de bediening overzichtelijk en eenvoudig te houden. Het is wel mogelijk om apps tijdelijk te verwijderen en de instellingen op te slaan, zodat ze later eenvoudig weer teruggezet kunnen worden.

In de Appstore zullen onder andere apps te vinden zijn van FourSquare, Yelp en GoPro. De Pebble Appstore komt aanvankelijk alleen beschikbaar voor bezitters van een iPhone, de Android-versie van de Appstore laat nog even op zich wachten.

(afbeelding: SlashGear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *