Pebble toont nu ook e-mail notificaties aan iOS-gebruikers

By on 2 augustus 2013
Pebble email notificatie

Smartwatch Pebble heeft een update gekregen waardoor het horloge eindelijk e-mail notificaties weergeeft bij gebruik met een iPhone of iPad. De langverwachte feature maakt het mogelijk om berichtgevingen in te stellen bij gebruik van IMAP of Gmail e-mailaccounts.

Het ontvangen van een melding als er een nieuwe email binnenkomt is toch wel één van de killer apps voor smartwatches, maar helaas konden bezitters van een iOS device tot nog toe geen gebruik maken van deze functie, nadat ze hun Pebble hadden aangeschaft. Daar komt eindelijk verandering in met versie 1.2 van de Pebble iOS app.

In tegenstelling tot andere typen notificaties op iOS devices maakt de Pebble-app geen gebruik van het pushmechanisme om berichten naar de smartwatch te sturen. In plaats daarvan wordt er elke 15 minuten gecheckt of er nieuwe mail is en al naar gelang van het aantal berichten worden er één of meer notificaties getoond op de Pebble.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe e-mailnotificatiefunctie moeten iOS-gebruikers hun Pebble-app eerst updaten naar versie 1.2. Vanuit de app kunnen de e-mailaccounts daarna geconfigureerd worden. In de app is het ook mogelijk om accounts tijdelijk in of uit te schakelen, zodat het aantal berichten dat op het horloge getoond wordt beperkt blijft.

Meer informatie over Pebble – download de Pebble app voor iPhone of iPad

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *