PebbleNav: navigatie-app voor de Pebble smartwatch

By on 23 november 2013
20131119-194245.jpg

De Pebble smartwatch is weer een stukje handiger geworden dankzij navigatie-app pebbleNav. De app stelt je in staat om al wandelend of fietsend je bestemming te bereiken, zonder dat je de hele tijd op je telefoon hoeft te kijken. Ideaal voor als je niet al te opvallend door een vreemde omgeving wilt navigeren.

Het leuke van slimme horloges is dat apps je in staat stellen om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan je klokje, naast de gebruikelijke toepassingen als notificaties, agendameldingen en het tonen van sms en emailberichten. PebbleNav is zo’n uitbreiding: de app zorgt ervoor dat een Pebble smartwatch in samenwerking met een iPhone kan fungeren als navigatie.

De bediening is eenvoudig: je selecteert via je iPhone een bestemming, bekijkt de voorgestelde route en als deze akkoord is druk je op ‘start’. Vervolgens toont de Pebble een eenvoudig zwart/wit-kaartje waarop je kunt zien wat je huidige locatie is en waar je naartoe moet. Handig is dat de smartwatch bij elke bocht even trilt, zodat je weet dat je links- of rechtsaf moet slaan.

Downloaden: pebbleNav voor iOS (€3,59)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *