Samen virtueel naar de film met Oculus Rift

By on 7 augustus 2015
Oculus Cinema Afbeelding: Oculus

Eén van de toepassingen voor de Oculus Rift virtual reality bril is de mogelijkheid om een film te bekijken op een virtueel bioscoopscherm. De bioscoop-app waar het bedrijf aan werkt zal het ook mogelijk maken om via internet samen met anderen naar een film te kijken, in dezelfde virtuele bioscoop.

Het fenomeen dat je in de virtuele wereld mensen kunt ontmoeten die zich fysiek gezien op grote afstand bevinden wordt ook wel multipresence genoemd. Dankzij multipresence kun je bijvoorbeeld ‘aanwezig’ zijn op een vergadering met andere deelnemers die in werkelijkheid verspreid over de wereld zijn.

Volgens Oculus-oprichter Palmer Lucky zal van deze techniek gebruik gemaakt worden in de Oculus Cinema applicatie waar het bedrijf aan werkt. Deze app maakt het mogelijk om met anderen virtueel in dezelfde bioscoopzaal plaats te nemen. Als je om je heen kijkt dan zie je de andere mensen in de vorm van avatars zitten. Een andere mogelijkheid die de Oculus Cinema met zich meebrengt is de optie om een film te kijken op bizarre locaties zoals de maan of op de bodem van de zee.

De Oculus Rift virtual reality headset verschijnt in de loop van volgens jaar op de markt. Het is nog niet bekend wat de bril precies gaat kosten. Naast de headset heb je ook een geschikte pc nodig, die snel genoeg is om de virtuele 3D werelden in realtime te genereren.

Oculus Cinema op de maan

(bron: Road to VR)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *