Sension-app helpt autisten om emoties te herkennen

By on 11 september 2013
Sension

Mensen die lijden aan autisme hebben vaak moeite met het herkennen van emoties van anderen. Zo worden pijn, vermoeidheid en zorgen nog wel eens door elkaar gehaald. Sension wil hier verandering in brengen met een app voor Google Glass, die gezichtsuitdrukkingen herkent en de drager laat weten welke emoties daarbij horen.

Voor het herkennen van gezichtsuitdrukkingen maakt Sension gebruik van een techniek die bekend staat als face tracking. De beelden die Glass maakt van een gezicht worden gescreend op 76 kenmerkende punten. Daardoor kan niet alleen een lach of droefheid herkend worden, ook is het mogelijk om te analyseren waar de persoon in kwestie naar kijkt (gaze tracking).

Op die manier wil het bedrijf het aanleren van sociale vaardigheden bespoedigen, en dat liefst in alledaagse situaties. De ontwikkeling van de app wordt toegejuicht door psychiaters, die het belang van learning on the spot onderkennen.

De software is niet specifiek bedoeld voor Google Glass, alhoewel de hardware van de Google-bril zich wel prima leent voor de app van Sension. Het team achter Sension bestaat momenteel uit 7 personen, allen afkomstig van Stanford University. De ontwikkeling van de app wordt gefinancierd door Highland Capital Partners.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *