Strava Run en ARGUS eerste fitnessapps die gebruik maken van M7 coprocessor

By on 26 september 2013
Strava Run

De hardloopapplicatie Strava Run en activiteitentracker ARGUS zijn de eerste fitnessapps die gebruik maken van Apple’s nieuwe M7 coprocessor in de iPhone 5s. Door gebruik te maken van de Motion Coprocessor zijn de apps niet alleen nauwkeuriger, maar ook energiezuiniger geworden.

De M7 coprocessor is speciaal ontwikkeld voor het verwerken en vastleggen van data afkomstig van de in de iPhone ingebouwde bewegingssensoren en GPS-antenne. Activiteitentrackers en fitnessapps kunnen hun voordeel doen met de M7, aangezien de dataverzameling ook doorgaat als de telefoon standby is. Normaal gesproken moest een app op de achtergrond actief blijven, wat leidde tot extra energieverbruik. Bovendien levert de M7 nauwkeuriger bewegingsdata aan.

Strava Run is bedoeld om hardloopsessies bij te houden, en via de app is het ook mogelijk om resultaten van vrienden te bekijken. In de app krijg je overzichtelijk getoond hoe je laatste trainingen verliepen en of je vooruitgang boekt op je trainingsschema.

ARGUS is een app die bijhoudt hoe je gedurende de dag beweegt; onder andere werk, eten, slapen en sportieve activiteiten worden gemonitord en gelogd. De app is erop gericht om de gebruiker een actievere levensstijl te bezorgen door inzicht te geven in zijn leefpatronen.

De kans is groot dat er op zeer korte termijn nog veel meer apps of app-updates verschijnen die gebruik maken van de M7 en het Core Motion Framework. Het merendeel zal zich richten op fitness, alhoewel de M7 ook andere toepassingen mogelijk maakt, zoals het automatisch in- of uitschakelen van apps als de smartphone langdurig stilligt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *