Tinder maakt dating-app geschikt voor smartwatches

By on 31 juli 2014
Tinder

Ben je op zoek naar een nieuwe liefde en ben je de gelukkige bezitter van een smartwatch? Dan is de nieuwe Tinder-app voor Android Wear iets voor jou. Op je horloge krijg je foto’s te zien van mensen in de buurt. Spreekt je de persoon op het scherm je niet aan, dan swipe je gewoon naar de volgende. Ook kun je eenvoudig iemand liken.

De app is ontwikkeld voor het Android Wear platform van Google. Dit besturingssysteem wordt onder andere gebruikt door de G Watch van LG, de Gear Live van Samsung en de binnenkort te verschijnen Moto 360 van Motorola.

Het idee is dat het vinden van een geschikte date nòg eenvoudiger wordt, je hoeft er zelfs je smartphone niet meer voor uit je zak te halen. Tinder is een app die mensen aan elkaar voorstelt die zich dicht bij elkaar in de buurt bevinden. Pas als beide personen een ‘like’ uitdelen kan er contact gelegd worden.

De datingapplicatie is niet zonder kritiek: sommige critici vinden de app één grote vleeskeuring en draait het alleen nog maar om het uiterlijk. Het gemak waarmee mensen met de nieuwe smartwatch-app vanaf de pols beoordeeld kunnen worden zal er niet aan bijdragen om die kritiek te weerleggen, maar een innovatieve toepassing is het wel.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *