Vertaal-app Word Lens ook beschikbaar voor Google Glass

By on 24 mei 2014
Word Lens voor Glass

Een week geleden kondigde Google de overname van Quest Visual aan, maker van de populaire vertaal-app Word Lens. Deze app is ook beschibaar voor Google Glass: je hoeft maar naar een bord of menukaart te kijken en het display vertoont de vertaling. 

De app werd oorspronkelijk ontwikkeld voor smartphones. Middels tekstherkenning, vertaaltechnologie en augmented reality toont de app live vertalingen van teksten op objecten die je met je camera filmt. Richt je telefoon op een verkeersbord met bijvoorbeeld Spaanse tekst erop, en je ziet onmiddellijk op het scherm hoe dat bord er in het Engels uit zou zien.

Eind vorig jaar maakte Quest Visual de app al geschikt voor Google Glass. Je hoeft maar naar een informatiebord, menukaart of andere tekst te kijken en door “OK Glass, translate this” te zeggen wordt de tekst direct vertaald en weergegeven in hetzelfde lettertype als in de oorspronkelijke tekst. Handig is dat de app ook offline gebruikt kan worden. Ideaal dus voor op reis of als je op plekken bent zonder internetverbinding.

De implementatie van Word Lens in Glass is waarschijnlijk nog maar een eerste stap: door integratie in Android Wear zou de vertaal-app ook beschikbaar gemaakt kunnen worden voor andere wearables, zoals smartwatches.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *