Wearably: feedreader voor Google Glass en smartwatches

By on 31 december 2013
Wearably

Ben je echt helemaal verslaafd aan het volgen van nieuws en je favoriete blogs? Dan is Wearably wellicht iets voor jou. De dienst presenteert de laatste headlines op een manier die 100% is afgestemd op je favoriete wearable.

Een RSS-reader is ideaal voor op een smartphone of pc, maar op het kleine schermpje van je Pebble smartwatch of het virtuele scherm van Google Glass past toch echt te weinig tekst om comfortabel langere artikelen te kunnen lezen. Wearably moet hier uitkomst bieden met apps en themakanalen die speciaal zijn ontwikkeld voor weergave op wearables.

Het idee is dat je je abonneert op thematische feeds. Zo biedt Wearably momenteel kanalen van National Geographic, NPR en Techdirt. Uitgevers betalen een vast bedrag per maand om geoptimaliseerde content naar de deelnemende abonnees te streamen. Dat kunnen samenvattingen zijn van populaire artikelen, bijzondere foto’s of breaking news alerts.

Het voordeel van deze dienst is dat je alleen berichten krijgt die prima weergegeven kunnen worden op je device. Het nadeel is dat uitgevers hun content specifiek geschikt moeten maken voor weergave op wearables, mede daardoor is het aanbod van kanalen nog zeer beperkt. Een ander nadeel is dat de getoonde informatie nog niet context- of locatiegebonden is, en dat is misschien nog wel het belangrijkste gemis.

Met de opkomst van smartwatches en andere wearables zal de vraag naar diensten als Wearably ongetwijfeld toenemen, en er liggen hier zeker interessante mogelijkheden voor uitgevers. De vraag is alleen of diensten als Wearably op een gegeven moment niet geautomatiseerd kunnen worden, door algoritmes als Summly. Die moeten dan alleen nog wel wat verder ontwikkeld worden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *