Welke banken bieden er saldo-apps voor je smartwatch?

By on 18 juli 2015
ABN Amro smartwatch app

Een smartwatch is ideaal om snel even te checken of je nieuwe berichten of updates hebt: je hoeft immers niet je telefoon uit je zak te vissen om deze informatie op te zoeken. Een toenemend aantal banken biedt inmiddels ook apps voor je smartwatch. Handig aan het eind van de maand, als je staat te pinnen maar je weet niet zeker of je nog voldoende saldo hebt: je kunt dan eerst even ongemerkt op je horloge kijken om een pijnlijk piepsignaal te voorkomen…

ABN Amro Alert&Check
De ABN Amro bank biedt een app aan genaamd Alert&Check. Deze app is geschikt voor de Apple Watch, maar werkt ook gewoon op je iPhone. De app toont in één oogopslag het saldo van je betaalrekening, evenals je laatste vijf transacties. Je kunt ook alerts instellen, waardoor je een waarschuwing krijgt als bijvoorbeeld de huur of hypotheek wordt afgeschreven, of als je saldo onder een bepaald niveau komt.

[app 988722092]

 

ING Bank
De Mobiel Bankieren-app van de ING is nu ook geschikt voor de Apple Watch. De smartwatch-app was al beschikbaar voor Android Wear. De app toont je actuele saldo op het scherm van je smartwatch. Bij de Apple Watch gaat dat middels de glance-functie.

[app 474495017]

 

SNS Bank
Heb je een smartwatch die op Android Wear draait? Dan kun je SNS Mobiel Bankieren gebruiken. Deze app stelt je in staat om in één oogopslag je saldo te bekijken.

Regiobank
Ook de Regiobank biedt een Mobiel Bankieren app aan die gebruikers van een Android Wear smartwatch in staat stelt om hun saldo te bekijken.

Genoemde apps zijn alleen nog geschikt voor het bekijken van saldo en transacties. Overboekingen doen is er nog niet bij.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

5 Comments

 1. Richard

  19 juli 2015 at 12:02

  Dag Wiebe,

  klopt het dat er alleen gekeken is naar Apple watch alszijnde smartwatch?
  SNS staat bijv voor android wear al een tijdje in de store.

  • Wiebe de Jager

   Wiebe de Jager

   19 juli 2015 at 12:14

   Bedankt Richard, de app van SNS is toegevoegd aan het overzicht. Het was lastig om hier informatie over te vinden op de site van de SNS Bank!

 2. Laurens

  21 juli 2015 at 14:22

  Regiobank kan dit ook al maanden…
  Betreft wel android wear versie welke zit geintergreerd in de regiobank app zelf.
  Werkt zeer goed op LG G watch R.

 3. Monique

  5 januari 2016 at 10:21

  Komt er ook eentje die geschikt is voor de Gear S2?

  • Jamie

   27 maart 2016 at 21:00

   Ja wanneer komt die vsoor de Gear s2? De stijlvolste smartwatch van dit moment.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *