13-jarig jochie maakt zelf Google Glass-kloon

By on 17 juli 2014
Clay Haight

Wat doe je als je nog maar dertien jaar oud bent, weinig geld te besteden hebt maar wel graag een Google Glass wil hebben? Juist, dan maak je er zelf één. Dat was althans de gedachtegang van Clay Haight. Met behulp van een 3D-printer en een goedkope microcontroller maakte hij zijn eigen slimme bril die via spraak aangestuurd kan worden, net als ‘the real thing’.

Clay kwam op het idee om zijn eigen Google Glass te bouwen na het lezen van een artikel in Makezine. Hij spaarde net zolang totdat hij een eenvoudige 3D-printer en een Arduino computerbordje kon kopen. Echt modieus is het eindresultaat niet, maar dat mag de pret niet drukken: het prijskaartje is inmiddels behoorlijk lager dan wat Glass moet kosten.

De zelfgebouwde slimme bril biedt behoorlijk wat functionaliteit: via spraakcommando’s kan de slimme bril onder andere de temperatuur en de laatste weersvoorspelling opdreunen. Ook is er eenvoudige kalender met de schooltijden ingebouwd, en beschikt de bril over kaarten van de omgeving.

(bron: Gearburn)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *