Open Source Watch-project laat hobbyisten hun eigen smartwatch printen

By on 9 mei 2014
Open Source Watch

De meeste smartwatches die momenteel in de winkel liggen zijn eerder smart dan watch; designtechnisch stellen de meeste slimme horloges nog niet zoveel voor. Voor mensen die liever een eigen creatie om hun pols dragen is er goed nieuws: het Open Source Watch-project stelt je in staat om je eigen smartwatch te ontwerpen en uit te printen. 

Het hele project bestaat momenteel uit aanwijzigingen en tekeningen om op basis van een Arduino-processormodule en een 3D model van een behuizing. Al naar gelang je eigen wensen kun je dat model aanpassen en een heel andere behuizing printen. Het DIY-horloge is verder voorzien van Bluetooth voor de draadloze connectiviteit.

Het project begint zich nog wel in de beginfase, en is derhalve alleen voor de serieuze hobbyisten weggelegd: om je eigen smartwatch te maken moet je niet vies zijn van het betere soldeerwerk, en het vraagt nogal wat vakmanschap om de priegelige bedrading netjes weg te werken. Verder is het natuurlijk wel zo handig als je over je eigen 3D printer beschikt, vooral als je meerdere behuizingen wilt uitproberen.

Wat het display betreft zijn er meerdere mogelijkheden: zo kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een monochromatisch maar energiezuinig e-Ink display, maar je kunt er ook voor kiezen om je smartwatch te voorzien van een OLED kleurenschermpje. De open source software voorziet reeds in functies zoals email en Facebook- en Twitternotificaties.

(via psfk)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *