Wearable tech centraal in nieuwe tv-show

By on 26 augustus 2015
Maker community

Volgend jaar gaat in de VS een televisieprogramma van start waarin ‘makers’ uitgedaagd worden om in korte tijd en vanaf scratch een innovatieve wearable te ontwikkelen. Het programma is een initiatief van Turner Broadcasting en wordt gesponsord door Intel.

De show wordt een reality-serie waarbij verschillende teams het tegen elkaar op moeten nemen. Het format doet denken aan succesvolle programma’s als Scrapheap Challenge en Robot Wars, maar deze keer staan draagbare digitale consumententoepassingen – wearables – centraal.

Het programma gaat America’s Greatest Makers heten, daarmee aansluiting zoekend op de almaar groeiende maker community van hobbyisten die met een soldeerbout in de hand en met gebruik van kleine maar krachtige computerchips de meest fantastische devices ontwikkelen.

De bijdrage van Intel bestaat naast sponsorgeld uit het beschikbaar stellen van het Curie-platform, een system on a chip (SoC) die specifiek werd ontwikkeld voor wearables. De Intel Curie beschikt over een Quark SE-processor, 384 kB flashgeheugen, 80 kB sram, Bluetooth le-radio, een zes-assige bewegingssensor en een gyroscoop.

De tv-show zal volgens planning in 2016 op de buis verschijnen. Het programma is een vervolg op de ‘Make it Wearable’ campagne van Intel. Eén van de innovaties uit die campagne was de Nixie-drone, die om de pols gedragen kan worden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *