Activité: Zwitsers kwaliteitshorloge met activiteitentracker

By on 24 juni 2014
Withings Activité

Het Smart Health-bedrijf Withings heeft een nieuwe fitnesstracker gelanceerd in de vorm van een elegant Zwitsers horloge. Met de Activité wil het bedrijf een stijlvol antwoord bieden op de toenemende vraag naar gadgets die inzicht geven in je bewegingspatronen.

De Activité is eerst en vooral een fraai vormgegeven horloge dat is voorzien van een klassiek analoog uurwerk. Aan het horloge is bijna niet te zien dat het om een activiteitentracker gaat, behalve dan aan een extra wijzer die op analoge wijze aangeeft hoeveel je gedurende de dag bewogen hebt.

Met het horloge wil Withings mensen aanzetten om wat meer te bewegen. Al bij slechts 30 minuten beweging per dag kun je spreken van een gezonde levensstijl, maar helaas schiet bij veel mensen sporten en wandelen er vaak bij in waardoor ze niet aan deze ondergrens komen.

De Activité moet je er op subtiele wijze aan herinneren om ’s avonds toch nog even dat blokje om te lopen of even op de fiets te klimmen of een duik te nemen. In dat laatste geval kun je het horloge gewoon blijven dragen: de Activité is waterproof en kan ook zwembewegingen detecteren. Zodra je genoeg hebt bewogen voor de dag laat het horloge dat middels een subtiele vibratie weten. Ook werkt het horloge als slaapmonitor: als je de Activité ’s nachts draagt worden automatisch je slaappatronen in kaart gebracht.

Het slimme horloge wordt via Bluetooth LE verbonden met je smartphone. Het horloge past de tijdweergave automatisch aan op de tijd die je smartphone weergeeft. Het klokje is bijzonder energiezuinig: volgens de fabrikant werkt het horloge een jaar op de ingebouwde knoopcel.

Wie de Activité wil bestellen moet nog even geduld hebben: het elegante fitnesshorloge verschijnt dit najaar op de markt. De verkoopprijs wordt 390 dollar; een prijs in Euro’s is nog niet bekend gemaakt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *