Armband geeft seintje als je dreigt te verbranden

By on 10 januari 2014
Netatmo June

Je kunt het je nu bijna niet voorstellen, maar over een paar maanden komt de lentezon weer tevoorschijn en voor je het weet kom je ’s avonds roodverbrand thuis na een middagje op het terras. Om je erop te attenderen je op tijd in te smeren is er nu een armband die je waarschuwt voor een teveel aan schadelijke UV-straling.

De Netatmo June is op het eerste gezicht een elegante armband met een mooie facetsteen, ontworpen door Louis Vuitton-designer Camille Toupet. Onder de steen is een sensor verwerkt die de hoeveelheid schadelijke UV-stralen meet. De armband staat in verbinding met je iPhone, waar een speciale app toont wat de actuele zonkracht is en statistieken bijhoudt. De app geeft een seintje als het tijd wordt om een hoed of zonnebril op te zetten, of om je in te smeren met zonnebrand.

De steen kan ook losgekoppeld worden van de lederen armband en gedragen worden als broche. Door het bijzondere design is de doelgroep wel wat beperkt, mannen zullen de June waarschijnlijk niet snel dragen. Ook is de relatief hoge prijs van 99 dollar wellicht een drempel om de armband aan te schaffen.

De June is er in drie verschillende uitvoeringen: rood koper, goud en platinum. De bijbehorende app is alleen beschikbaar voor iOS. Op de website van Netatmo kun je je emailadres achterlaten om een seintje te krijgen als het slimme sieraad gereserveerd kan worden. Hopelijk krijg je de armband dan geleverd voordat de lentezon zich weer laat zien. 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

  1. Myra Cremers

    3 mei 2014 at 11:19

    Hebben 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *