Bellen via je handschoen met ‘Talk to the hand’

By on 1 augustus 2013
Talk to the hand

Binnenkort moet je niet vreemd opkijken als je mensen ziet bellen via hun handschoen. In de ‘Talk to the hand’-handschoen is een microfoon ingebouwd bij de pink en een luidsprekertje bij de duim. Hands-free bellen krijgt zo een hele nieuwe interpretatie.

Het project werd bedacht door kunstenaar Sean Miles, om te demonstreren hoe gadgets op een zinvolle manier gerecycled kunnen worden. Hij combineerde onderdelen van oude mobieltjes met vintage handschoenen van Miu Miu en Pineider. Hij noemde de handschoenen waarmee je kunt bellen heel toepasselijk ‘Talk to the hand’.

Bellen via de handschoenen is bijzonder eenvoudig: je houdt gewoon je hand bij je hoofd met pink en duim gestrekt, zoals kinderen doorgaans een telefoon imiteren. Via Bluetooth worden microfoon en luidspreker in de handschoen aangestuurd door je mobiele telefoon. Ideaal voor koude dagen, of voor gebruik in de auto, alhoewel je moeilijk kunt volhouden dat dit echt hands-free bellen is.

De belhandschoenen worden vooralsnog in kleine series geproduceerd. Eén paar kost daarom duizend pond. In de toekomst moet dat bedrag omlaag, daartoe werkt Miles samen met het Britse recyclinginitiatief O2. Volgens O2 liggen er alleen al in de UK ruim 70 miljoen mobieltjes ongebruikt in de kast. Via O2 kunnen onderdelen uit deze mobieltjes een tweede leven krijgen.

Talk to the hand is overigens niet het eerste project van Miles waarin hij experimenteert met telefonie. Eerder ontwikkelde hij de Walkie Talkies, klassieke schoenen met daarin een volledig functionerende mobiele telefoon.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *