Bij dit T-shirt staat de ‘T’ voor ‘Tetris’

By on 21 juli 2014

Ken je Tetris nog? Afgelopen juni was het precies dertig jaar geleden dat het spel met de vallende blokken werd uitgevonden, en sindsdien hebben miljoenen mensen er hele avonden mee gevuld. Voor wie nog altijd geen genoeg heeft van het spelletje is er nu een T-shirt waarop je Tetris kunt spelen.

Het slimme T-shirt werd ontwikkeld door Marc Kerger. Het kledingstuk is zowel voorzien van een display als de bedieningsorganen waarmee het spel bediend kan worden. Het Tetris-shirt wordt aangestuurd door een kleine controller die je makkelijk onder je broekriem kunt steken.

In het display zijn in totaal 128 leds verwerkt, die samen het beeld genereren. De controller bevat een Arduino-processor die nog geen twee tientjes kost. Het geheel werkt op twee penlites. “Ik wilde altijd al een Tetris T-shirt hebben”, legt Kerger uit. “Uiteindelijk besloot ik om er zelTf maar één te maken.”

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *