Deze juwelen onttrekken energie aan je lichaam

By on 8 augustus 2014
Energy Addicts

Een Israëlitische industrieel designer heeft een wel heel bijzondere serie juwelen ontworpen: de modeaccessoires uit de Energy Addicts-serie onttrekken namelijk energie aan de drager van de juwelen. De accessoires zetten willekeurige spierbewegingen of het stromen van je bloed om in energie.

Een beetje eng zijn ze wel, de juwelen uit de bijzonder collectie. Met namen als de Blood Bridge, de Blinker en de E-pulse Conductor lijken de accessoires zo weggelopen uit een film als The Matrix. Neem de Blinker bijvoorbeeld: dit juweel zet het knipperen van je oogleden om in kleine beetjes energie. En de Blood Bridge bevat een miniatuur scheprad dat aangedreven wordt door je bloedstroom. Het juweel moet dan ook in een ader geprikt worden, wil het kunnen werken. De E-pulse Conductor is helemaal extreem; dit sierraad tapt elektriciteit af van de pulsen die door de zenuwen in je ruggenmerg gaan.

Alhoewel de juwelencollectie meer bedoeld is als een statement – zouden we ons lichaam inderdaad willen gebruiken als energiecentrale? – is de gedachte dat kleine wearables direct energie onttrekken aan het lichaam helemaal zo gek nog niet. Het grootste probleem met wearable devices op dit moment is de energievoorziening, dus elke oplossing die het gebruik van batterijen kan voorkomen is het verkennen waard.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *