Dit corset wordt doorzichtiger naarmate je langer online bent

By on 13 juni 2014
x.pose

Dames die te lang op internet rondhangen, verliezen op den duur hun privacy en worden daardoor steeds kwetsbaarder. Dat is althans de boodschap die de ontwerpers van een bijzonder 3D-geprint corset willen meegeven. Het corset wordt doorzichtiger naarmate de drager meer informatie deelt via internet.

Het spinnenwebachtige design van het x.pose corset representeert verschillende buurten in een stad. Zodra de drager van het corset haar smartphone tevoorschijn haalt en het internet opgaat wordt het overeenkomende deel van het corset iets doorzichtiger. De verschillende facetten in het corset worden aangestuurd door een microcontroller, die de locatie van de gebruiker en het dataverbruik omzet in een signaal dat de transparantie van de verschillende vlakken bepaalt.

Naarmate de drager langer online is wordt het stukje corset steeds transparanter. Andere delen van het corset worden doorzichtig zodra de gebruiker ook op andere locaties gaat internetten. Op den duur zijn alle vlakken doorzichtig en is de draagster volledig naakt, en daardoor extra kwetsbaar, aldus de bedenkers van x.pose. Bedrijven als Google en Facebook weten steeds meer van je, zeker als je vaak incheckt en foto’s deelt. De x.pose corset moet je daarvan bewust maken.

Het is niet voor het eerst dat kledingdesigners gebruik maken van wearable technology om hun ontwerpen een bijzondere twist mee te geven. Herinner je de Twitter-BH nog? Of deze de Urban Armor-shawl? Of de Mood Sweater die zijn kleur afstemt op je stemming? De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos- zolang de batterijen het doen, tenminste.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *