Kledinginzamelaar zet loklaars in om dief op te sporen

By on 11 juni 2014
Loklaars

Een laars met daarin een GPS-zendertje heeft ervoor gezorgd dat een Roemeense kledingdief in de kraag is gevat. Een medewerker van een Zuid-Hollands kledinginzamelingsbedrijf had het zendertje in een laars geplaatst nadat er op raadselachtige wijze met enige regelmaat grote hoeveelheden kleding verdwenen.

De loklaars werd in een container met ingezamelde kleding gelegd. Nadat geconstateerd werd dat de laars met daarin de zender naar een andere locatie was gebracht, werd de politie ingeschakeld. Eenmaal ter plaatse werd niet alleen de laars maar ook een Roemeen aangetroffen, die ervan verdacht wordt de laars en de andere kleding ontvreemd te hebben.

De kledingdief is inmiddels aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Voor winkeliers die ook willen experimenteren met deze vorm van diefstalpreventie is er goed nieuws: schoeisel met daarin een GPS-zender is tegenwoordig gewoon kant en klaar te koop, in allerlei maten en uitvoeringen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *