Met deze twitterjurk zit je nooit om woorden verlegen

By on 26 mei 2014

Geen glitterjurk maar een twitterjurk: dit bijzondere kledingstuk toont tweets met de hashtag #tweetthedress, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je tijdens een feestje om woorden verlegen zit. De bijzondere galajurk werd ontworpen door CuteCircuit. Ex-Pussycat Doll Nicole Scherzinger ging er als eerste mee over de rode loper.

De galajurk kan zowel complexe grafische patronen als tekst laten zien. Tweets met daarin de hashtag #tweetthedress worden realtime getoond; je moet er dus wel op voorbereid zijn dat er obscene of opruiende teksten voorbij kunnen komen, want er is geen sprake van moderatie. Gelukkig is de jurk van zichzelf bijzonder elegant, mede door de tien meter aan chiffon en 2.000 Swarovski-steentjes die erin verwerkt zijn.

Wie de galajurk zelf wil bewonderen kan terecht bij het Science Museum, waar het interactieve gewaad tentoongesteld wordt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *