Nex Band linkt fysieke bedeltjes aan mobiele applicaties

By on 2 januari 2014
Nex Band

Een bedelarmband voor nerds, zo kan de Nex Band waarschijnlijk het beste omschreven worden. Het high-tech armbandje biedt plaats voor maximaal vijf Mod Charms, die elk een eigen unieke code bevatten. Via Bluetooth communiceren de bedeltjes met de smartphone van de drager en geven daarop toegang tot verschillende games, sociale kanalen of andere mobiele apps.

Net als bij de ouderwetse bedelarmband is het de bedoeling om Charms te sparen, die je vervolgens ook met anderen kunt ruilen. Maar daar houdt de vergelijking ook wel op. De Mod Charms interacteren namelijk met elkaar en met de Nex App. Via deze app kunnen verschillende functionaliteiten ontsloten worden, elk gekoppeld aan één van de Charms of aan een combinatie daarvan.

Bijzonder is dat de Charms tweewegcommunicatie mogelijk maken. Via lichtpatronen en verschillende kleuren kan de armband notificaties weergeven. Door het uitwisselen van Charms kan ook de functionaliteit van de armband veranderd worden. Volgens fabrikant Mighty Cast vormt de Nex Band daardoor een heel nieuw soort van polsconsole, waarbij de virtuele en fysieke wereld op een unieke manier aan elkaar gekoppeld worden.

De Nex Band is nog niet te koop, maar via de website van Mighty Cast kun je wel je emailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Kort na het verschijnen van de armband moeten er ook APIs en SDKs beschikbaar komen, zodat externe developers mobiele apps kunnen gaan ontwikkelen voor deze 21e eeuwse bedelarmband.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *