Nieuwe e-fashion collectie van Pauline van Dongen: Oloid

By on 16 oktober 2013
Oloid

Afgelopen zaterdag presenteerde modeontwerpster Pauline van Dongen in Amsterdam haar nieuwe collectie ‘Oloid’. Centraal thema in deze e-fashion collectie is de ‘esthetiek van technologie’. 

Pauline van Dongen doet in Eindhoven promotieonderzoek naar mode en technologie. Daarnaast is ze als modeontwerpster actief, waarbij ze het gedrag van experimentele en hightech materialen onderzoekt. Door nieuwe technologieën te combineren met traditionele technieken tracht ze het vakmanschap te vernieuwen.

Haar laatste collectie toont een ‘esthetiek van technologie’. Van Dongen maakt gebruik van laser gegraveerd neopreen, elektriciteitsdraad en panelen van leer die tezamen ‘solide vormen’ en ‘abstracte vloeiende volumes’ uitdrukken. De collectie symboliseert een technologisch veranderde omgeving, waarop continu voortgebouwd wordt en die bestaat dankzij mensen.

De naam ‘Oloid’ is afgeleid van het geometrische begrip Oloïde, uitgevonden door de Zwitserse wiskundige Paul Schatz. De oloïde wordt gekenmerkt door de tuimelende beweging waarmee deze zich voortbeweegt over een plat oppervlak.

Op de website van Van Dongen is meer informatie te vinden over Oloid. Daarnaast worden er ook recente projecten zoals Wool Diaries en Wearable Solar uitgelicht.

Bekijk ook het interview dat Wearable met Pauline had over haar promotieonderzoek.

(Foto: Mike Nicolaassen)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *