Slimme sweater past kleur aan op stemming

By on 11 december 2013
Sensoree

Bij sommige mensen zie je direct of ze boos of blij zijn, bij andere mensen is dit moeilijker van hun gezicht af te lezen. Hoor je bij de laatste categorie en wil je toch graag uitstralen hoe je stemming van dat moment is, dan is de Mood Sweater van Sensoree misschien iets voor jou: de kleur van de trui verandert namelijk mee met je stemming.

Dat zoiets simpels als een trui ook high-tech kan zijn, bewijst het ontwikkelteam van Sensoree. In de Mood Sweater zijn microprocessors en sensoren verwerkt die je hartslag in de gaten houden. Afhankelijk van je hartritme stralen leds in de kraag een bepaalde kleur licht uit.

Ben je nerveus? Dan kleurt deze slimme trui rood. Ben je relaxed? Dan kleurt de trui blauw. Bij groen ben je echt helemaal zen, en geel drukt een staat van algehele extase uit.

Wie een exemplaar van de slimme sweater wil bestellen moet wel snel zijn: er worden slechts 100 exemplaren van de stemmingssweater gemaakt. Het is alleen nog niet bekend wat de sweater gaat kosten. Sowieso moet je deze winter nog even met ‘domme’ truien zien door te komen, want de Sensoree-sweater wordt op z’n vroegst pas in maart volgend jaar geleverd.

(via Crunchwear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *