Stressniveau partner op afstand in de gaten houden met OMsignal

By on 12 juni 2013
OMsignal

Een T-shirt dat tijdens het hardlopen in de gaten houdt of je hartslag niet te hoog wordt, of een overhemd dat je stressniveau tijdens moeilijke vergaderingen in kaart brengt en via een app feedback geeft op je ademhaling: het is binnenkort mogelijk met slimme kleding van OMsignal.

De logische opvolger van fitnessgadgets als de Fitbit Flex en de Jawbone UP is wearable welness, slimme kleding die voorzien is van verschillende biosensoren. Zo bevat het Innovator Edition T-shirt sensoren voor hartslag, ademhaling en beweging. De input van deze sensoren kan eenmaal geïnterpreteerd door apps voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

Het team van OMsignal begon in 2011 met de ontwikkeling van slimme kleding, na het voltooien van een fitnessarmband, drie jaar eerder. Het idee achter het slimme T-shirt was om meer gezondheidsdata te kunnen meten, waarmee onder andere de fysieke conditie en stressniveaus van de drager in kaart gebracht kan worden. Die data kan onder andere gebruikt worden om mensen directe feedback te geven op hun ademhaling, of om het verloop van een training te volgen.

Het bedrijf werkt ook aan apps die contact met anderen mogelijk maakt. Zo kunnen geliefden elkaar een geruststellend berichtje sturen zodra ze via de app zien dat hun partner gestresst is, of kunnen familieleden of artsen een seintje krijgen als de toestand van een zieke opa of oma ineens verslechtert.

OMsignal heeft 100 ontwikkelaars worden uitgenodigd om innovatieve applicaties te verzinnen voor het T-shirt. Later volgt er een slimme BH, maar de ontwikkeling daarvan is ‘iets lastiger’, aldus het team.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *