Verkleurende LED-sjaal past bij iedere outfit

By on 22 juli 2013
Verkleurende sjaal

Speciaal voor dames die elke dag weer twijfelend voor hun kledingkast staan omdat ze niet weten welke kleur sjaal ze zullen omdoen is er nu een verkleurende LED-sjaal. De kleurige omslagdoek is niet in de winkel te koop, maar kan voor een paar dollar zelf in elkaar geknutseld worden.

Kern van de kameleonsjaal is een serie multicolor LEDs die in elke gewenste kleur licht kunnen geven. Daardoor kan de draagster van de sjaal zelf bepalen welke kleuraccenten de sjaal moet aannemen, zoals in onderstaande video getoond wordt.

De onderdelen die nodig zijn om de sjaal in elkaar te zetten kosten niet veel. Hart van het systeem is een FLORA wearable electronics board van vijfentwintig dollar. Daarnaast is er een sensor nodig die tien dollar kost. Verder is er uiteraard een stukje stof benodigd, liefst enigszins doorschijnend, zodat het licht van de LEDs daadwerkelijk zichtbaar is.

Overigens zijn verkleurende stoffen binnenkort wellicht ook realiteit; fabrikanten als Mirasol werken al aan flexibele full color schermen voor e-readers. Dergelijke technologie kan op termijn wellicht ook in kleding verwerkt worden, waardoor een shirt bijvoorbeeld elke gewenste kleur of patroon kan overnemen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *