Verlichte hardloopkleding kan levens redden

By on 2 september 2013
NR4 lichtgevende hardloopkleding

In de V.S. alleen al worden jaarlijks zo’n 100.000 hardlopers aangereden door automobilisten, meestal doordat ze niet goed opgemerkt werden. Reflecterende kleding is niet altijd effectief, want bij een auto die afslaat schijnt er immers geen licht op de jogger. Industrieel ontwerper Jeffery S. Engelhardt heeft wellicht een oplossing gevonden in de vorm van lichtgevende hardloopkleding. 

De NR4 Illuminated Running Suit is voorzien van lichtgevende blauwe banen, die de contouren van de hardloper markeren. De banen geven licht door toepassing van elektroluminescentie, dezelfde techniek als gebruikt wordt als achtergrondverlichting bij LCD-horloges. De banen die in het pak verwerkt worden zijn flexibel en worden gevoed door een accu die zich tussen de schouderbladen van de renner bevindt.

Het hardlooppak kan verder voorzien worden van een GPS-unit, die onder andere de snelheid en afgelegde afstand opmeet. Ook is het met wat extra sensoren mogelijk om de hartslag te meten, zodat een bijbehorende app kan uitrekenen hoeveel calorieën de hardloper ongeveer verbrandt tijdens het rennen. Om de accu van het pak op te laden stelt de designer een magneetstekker voor.

Helaas is de Running Suit nog niet te koop, het lichtgevende hardloopvest is nog in prototypefase. Wellicht dat de hardloopkleding in productie genomen wordt als er genoeg vraag komt uit de markt.

(via Crunchgear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *