1DayFly: Medisana activiteitentracker voor nog geen dertig euro

By on 4 februari 2014
Medisana Vivit

Wil je graag eens experimenteren met het fenomeen quantified self en vastleggen hoeveel je loopt of hoe diep je slaapt, maar heb je geen zin om honderd euro of meer uit te geven aan een fitnessarmbandje of smartwatch? Dan heeft actiesite 1DayFly een interessante aanbieding: je kunt er momenteel voor nog geen drie tientjes een Medisana Vifit activiteiten- en slaaptracker bestellen.

De fitnesswearable van Medisana is uitgevoerd als een clip-on badge. De ViFit is een activity tracker met een bewegingssensor die niet alleen het aantal stappen meet, maar ook de afgelegde afstand, verbrande calorieën, totale bewegingstijd, en het behaalde % van het dagelijkse bewegingsdoel registreert. Daarnaast kun je de Vivit ook gebruiken om activiteit tijdens de slaap en slaapduur in kaart te brengen.

De activiteitentracker is voorzien van een geheugen dat de gegevens van de afgelopen vijftien dagen opslaat. De gegevens kunnen met een meegeleverde usb-kabel overgezet worden naar een PC of Mac. Vervolgens is het mogelijk om de data te analyseren of te synchroniseren met een smartphone. Het is dus niet mogelijk om de data direct draadloos over te zetten naar een smartphone, zoals met duurdere activity trackers wel het geval is.

De ingebouwde accu is op een lading goed voor zo’n vijf tot zeven dagen gebruik. Het ingebouwde oled-display toont de belangrijkste gegevens, en de verschillende modi kunnen opgeroepen worden door meerdere malen te drukken op de enige knop die de Vivit rijk is.

De Medisana Vifit kost normaal gesproken tegen de veertig euro, dus de aanbieding van 1DayFly is zeker de moeite waard. Je moet wel snel zijn; op het moment van schrijven loopt de aanbieding nog maar zeventien uur.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *