Acnescanner moet pukkels helpen voorkomen

By on 30 oktober 2013
ScanZ

Het is de nachtmerrie van elke puber: een gezicht vol met jeugdpuistjes. Om nog maar niet te spreken over mensen die lijden aan serieuzere vormen van acne. Een nieuwe scanner die de gezondheid van je huid monitort moet uitkomst bieden.

De ScanZ wordt ontwikkeld door het bedrijf mySkin, dat op Indiegogo 150.000 dollar wil ophalen om hun droom te kunnen verwezenlijken. Het apparaatje, dat qua vormgeving enigszins doet denken aan een deodorantroller, moet antwoord geven op de vraag hoe lang een puistje er nog zit en wat je het beste kunt doen om het verdwijnproces te versnellen. Ook krijg je vanuit de bijbehorende app tips over je voeding, zodat je acne deels kunt voorkomen.

De pukkelscanner werkt met licht van verschillende golflengten. Het licht dat door de huid wordt teruggekaatst wordt opgevangen door de scanner en door je smartphone geanalyseerd middels speciaal voor dit doel ontwikkelde algoritmen. Deze technologie wordt ook wel dermatoscopie genoemd. Het is niet alleen mogelijk om huidverontreinigingen op te sporen, maar ook om bijvoorbeeld tekenen van hyperpigmentatie te detecteren.

Het is de bedoeling dat de ScanZ in juni 2014 op de markt komt, voor ongeveer 250 dollar. Early birds kunnen voor $199 intekenen. mySkin wil, gebruik makend van dezelfde technologie, op termijn ook wearables ontwikkelen die gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld de genezing van huidziekten of brandwonden te monitoren.

(via Techcrunch)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *