Activiteitentracker Fitbit laat nu ook tijd zien

By on 12 oktober 2013
Fitbit Force

Eén van de bekendste fitnesswearables van dit moment, de Fitbit Flex, heeft een upgrade gekregen. De Fitbit Force is voorzien van een display dat de belangrijkste statistieken laat zien, zonder dat je eerst je smartphone hoeft te pakken. Handig is dat het display van het armbandje ook gewoon de tijd laat zien. 

De Fitbit werd al in 2008 gepresenteerd, in de vorm van een klein apparaatje dat je in je broekzak bij je kon dragen en vanuit die positie in kaart bracht hoeveel stappen je zette en calorieën je verbrandde. De Classic, zoals de eerste versie heette, werd opgevolgd door de Ultra, One, Zip en Flex, de laatste in de vorm van een armbandje.

De Flex mag dan wel de meest wearable uitvoering zijn van de Fitbit, nog altijd moet je de gegevens die de tracker verzamelt aflezen via de bijbehorende smartphone app. Met de Fitbit Force is dat verleden tijd, de armband is voorzien van een klein oled-display dat niet alleen fungeert als horloge, maar ook de belangrijkste bewegingsstatistieken kan laten zien. Door de ingebouwde trilmotor kun je de Force ook als wekker gebruiken.

Via de iPhone of Android app kun je nog altijd nauwkeuriger statistieken bekijken en ook historische data inzien. Via de Bluetooth 4.0 koppeling is het ook mogelijk om binnenkomende gesprekken weer te geven op het display van de Force. De Force biedt daarmee een aantal functionaliteiten zoals we die ook kennen van smartwatches, maar uiteraard veel beperkter.

Momenteel is de Fitbit Force nog niet te koop in Nederland, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen. Op de website van de fabrikant kost de nieuwe iteratie van de Fitbit $129,95.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *