Analyseer je stroke, slag of swing met de wearables van Zepp Labs

By on 8 oktober 2013
Zepp Golf

Speciaal voor golfers, tennissers en honkbalspelers introduceert het Amerikaanse bedrijf Zepp Labs een serie sportwearables die je in staat stellen om je stroke, slag of swing te analyseren. De activiteitentrackers worden daartoe bevestigd aan tennisracket, golfhandschoen of honkbalknuppel en geven hun data door aan een smartphone.

Het idee achter de Zepp Baseball, Zepp Golf en Zepp Tennis is dat je in drie dimensies je slagen kunt analyseren, via de bijbehorende apps die de data van de sportwearables omzetten in voor de gebruiker begrijpelijke informatie. Tennissers en honkballers bevestigen daartoe een sensor aan hun racket of knuppel, voor golfers is er een speciale handschoen ontwikkeld.

Zo kun je onder andere bekijken of je houding correct is, wat je slagsnelheid is en hoe je techniek zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Op die manier kun je beter inzichtelijk krijgen op welke vlakken je je nog moet bekwamen. Tijdens het sporten hoef je geen actieve verbinding met een smartphone te hebben, de sensoren hebben een ingebouwd geheugen voor 200.000 tennisswings en 2.000 golfstrokes of honkbalslagen.

De trackers zijn op dit moment nog niet te koop en er is ook nog geen prijs bekend. Op de website van Zepp Labs kun je wel je emailadres achterlaten, zodat je direct op de hoogte bent zodra de sportieve wearables verschijnen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *