Archos komt met ‘Pebble-achtige’ smartwatch

By on 30 december 2013
20131230-203932.jpg

De Franse elektronicafabrikant Archos heeft aangekondigd op de CES een aantal smartwatches te zullen presenteren, die een prijskaartje krijgen vanaf circa 60 euro. Het design zal lijken op dat van de Pebble smartwatch.

Archos is vooral bekend van hun voordelige tablets en mediaspelers, die doorgaans van middelmatige kwaliteit zijn en gebruik maken van Android als besturingssysteem. Het bedrijf richt zich met name op consumenten die wel van gadgets houden, maar niet zo’n dikke portemonnee hebben. Daarnaast biedt het bedrijf nicheproducten aan waaronder tablets voor koks en e-readers.

In het persbericht kondigt het bedrijf een aantal nieuwe producten aan, waaronder een ‘connected home’ systeem waarmee verschillende functies in en om het huis bediend kunnen worden. Daarnaast komt Archos onder de noemer ‘connected self’ met een activitytracker en een bloeddrukhorloge. In dezelfde serie zullen er ook een aantal slimme horloges verschijnen.

Veel details geeft het bedrijf verder niet, het wachten is op de CES voor meer informatie. De smartwatches zullen in ieder geval samenwerken met iOS en Android smartphones, en het design zal volgens het persbericht ‘lijken op dat van Pebble’. Volgens Archos staan ‘eenvoud’ en ‘functie’ centraal bij hun goedkope smartwatches.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *