Asus ZenWatch vanaf vandaag te verkrijgen in de VS

By on 8 november 2014
ZenWatch

Een stijlvolle smartwatch voor nog geen 200 dollar, dat is de belofte van de Asus ZenWatch die vanaf vandaag te verkrijgen is in Amerika. De smartwatch wordt aangedreven door Android Wear en is voorzien van een 1,63″ amoled-scherm. De kast is van metaal en het horloge is spatwaterdicht.

De Asus smartwatch onderscheidt zich van veel andere slimme horloges door het redelijk elegante design. Echt klein is de kast niet, maar dat is een beetje inherent aan de huidige generatie smartwatches. Het horloge zou een dag moeten meegaan op één acculading. Dat is ook meteen het grootste nadeel van het horloge: als je hem vergeet op te laden dan heb je verder weinig aan het high-tech klokje. Smartwatches zoals de Pebble doen het op dit gebied beter, maar die bieden dan ook minder functionaliteit.

De processor die het horloge aandrijft is geklokt op 1,2 GHz en is voorzien van vier kernen. Het interne geheugen bedraagt 512 MB. Daarnaast beschikt de ZenWatch over 4 GB flash geheugen. Internetconnectiviteit heeft het horloge niet; daarvoor moet je een Bluetooth verbinding opzetten met je mobiele telefoon.

Asus heeft gekozen voor Android Wear als besturingssysteem. Het horloge is dan ook nauw geïntegreerd met Google Now. Zo krijg je contextgerelateerde notificaties te zien op je horloge en is het mogelijk om een binnenkomend gesprek te weigeren door je hand op het horlogescherm te leggen. Asus levert ook een welness-app, die laat zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoe het verloop van je hartslag is.

De ZenWatch is o.a. via Google Play Store te bestellen, voor 199 dollar. Wanneer het horloge in Nederland op de markt verschijnt is nog niet bekend.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *